Coevorden – Het Diversiteitsplatform Coevorden is bezig met de voorbereidingen voor de Drentse Regenboogweek in oktober. De komende editie wordt kleurrijker dan ooit met als thema ‘Coevorden bekent kleur!’

Leef je uit deze zomer!

Van 1 tot en met 29 oktober houdt galerie ‘Kunst op Vijf’ een expositie van werken van haar eigen Kunstenaarscollectief Coevorden met als thema ‘Liefde’. Daarnaast is er ruimte voor veel meer kunstuitingen Inwoners van de gemeente kunnen schilderen, boetseren, lassen, knippen, plakken, fotograferen, timmeren, tekenen en nog veel meer. Leef je uit deze zomer!

Wie wil meedoen, kan mailen naar anja.bos@gmail.com met vermelding van naam en contactgegevens. Eventueel (maar dat mag later ook) kunnen ook de titel van het werkstuk, de techniek en de afmetingen worden vermeld, evenals of je werk moeten hangen of staan.

Het diversiteitsplatform werd in 2017 opgericht toen Coevorden Regenbooggemeente werd en bestaat uit leden van raadsfracties, Jongerenraad Coevorden, het COC en maatschappelijke organisaties. Het platform adviseert de gemeente gevraagd en ongevraagd over diversiteit, discriminatie en acceptatie en doet voorstellen voor activiteiten en nemen initiatieven om diversiteit in de gemeente te vieren en zichtbaar te maken.