Regio – De Rotaryclubs in Noord-Nederland presenteren voor de zevende keer de Rotary Stimuleringsprijs voor jongeren tot en met 27 jaar. Het district Noord-Nederland bestaat uit de regio’s Drenthe, Groningen, Friesland en Flevoland. Dat betekent, dat ook Rotaryclub Coevorden meedoet. Inzenden van projecten kan tot en met 28 februari.

Er is een bedrag van 2500 euro voor de prijswinnaar per regio. De districtswinnaar wordt door een vakjury uit de vier regiowinnaars gekozen en krijgt 5000 euro. Vorig jaar won een project uit Beilen.

De mannen en vrouwen van Rotary steunen vele goede doelen in de regio en op landelijk en internationaal niveau om het welzijn van mensen te verbeteren. In de loop der jaren werd en wordt hard gewerkt aan preventie en behandeling van ziekten, water en hygiëne, basiseducatie en laaggeletterdheid, economische ontwikkeling en duurzaamheid. Er werd hulp verleend aan slachtoffers van natuurrampen, er is een Vlielandkamp voor kinderen die niet met vakantie kunnen en er wordt hulp geboden aan voedselbanken. Dit is slechts een greep uit de activiteiten van Rotary.

De regels voor deelname zijn te vinden via deze link.

Foto: de winnaars van vorig jaar, Ranger Dierenweide Stroomdal in Beilen (foto: Rotary).