Holsloot – Aan de Eldijk in Holsloot heeft de politie vandaag, donderdag 5 januari, een drugslab aangetroffen. Het gaat om een lab voor synthetische drugs dat nog in aanbouw was. Acht personen zijn aangehouden voor betrokkenheid.

Het aantreffen van het lab volgt na politieonderzoek. Rond 13.00 uur viel de politie het pand binnen. In en rond het pand zijn vier personen aangehouden. Het gaat om twee mannen (54 en 57) uit Den Haag, een 40-jarige man uit Coevorden en een 41-jarige vrouw uit Amsterdam. Later op de dag zijn nog eens vier verdachten aangehouden: een 57-jarige man uit Oudenbosch, een 55-jarige man uit Oud Gastel, een 28-jarige man uit Den Haag en een 46-jarige man uit Rotterdam. De verdachten zitten vast en zullen worden gehoord over hun rol.

Onderzoek

Het drugslab was nog niet in werking, maar in het pand zijn alle benodigdheden voor het produceren van synthetische drugs gevonden. Het gaat om een complete labopstelling met onder meer ketels, chemicaliën en branders. Welke drugs er geproduceerd zouden worden, moet onderzoek uitwijzen.

Samen met de recherche deden specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de politie donderdag onderzoek in het pand. LFO onderzocht de chemicaliën die zijn aangetroffen en zorgt ervoor dat het drugslab op een veilige manier wordt ontmanteld en ontruimd. Ook forensisch specialisten deden donderdag. Er zijn twee voertuigen en een aantal gegevensdragers in beslag genomen voor onderzoek.

Maak er melding van

“Dit drugslab”, aldus de politie is gelukkig ontmanteld voordat het in werking was. Een drugslab kan levensgevaarlijk zijn voor de omgeving. Maak er melding van als u iets verdachts ziet, hoort of ruikt bij een woning. Dat kan door te bellen met 0900-8844. Anonieme meldingen kunnen worden gedaan via 0800-7000 of via de site van Meld Misdaad Anoniem. Meer informatie over drugslab is te lezen via deze link.

In september 2021 werd in een leegstaande boerderij aan dezelfde weg, maar dan in Dalen een werkend drugslab aangetroffen.