Coevorden – Stedelijk Museum Coevorden en Theater Hofpoort houden samen een workshop voor kinderen op woensdag 23 februari in De Fabriek van Theater Hofpoort aan de Sint Janssstraat. De camera staat centraal in deze workshop.

Vanwege het coronavirus kunnen maximaal dertig kinderen deelnemen. Aanmelden is verplicht, dat kan tot dinsdag 22 december door een mail te sturen naar info@museumcoevorden.nl. Vergeet niet te vermelden om hoeveel personen het gaat. Per gezin is één volwassene toegestaan.

De workshop duurt van 14.00 tot 15.30 uur. Het dragen van een mondkapje voor personen van 13 jaar is verplicht. Bij een vaste (zit)plek, mag het mondkapje af.

Over de workshop

Heel lang geleden is de camera uitgevonden. Door de jaren heen is de grote camera van vroeger steeds kleiner geworden. Inmiddels kunnen we zelfs fraaie foto’s maken met onze smartphone. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? De voorloper van de huidige camera is de camera obscura, een zwarte box waarbij je, soms door middel van spiegels, de wereld op de kop ziet. Na de uitleg gaan de kinderen zelf een camera obscura maken.

Tentoonstelling

De tentoonstelling ‘Licht uit, spot aan!’ in Stedelijk Museum Coevorden gaat over theater en cultuur in (de geschiedenis) van Coevorden en is de inspiratiebron voor deze activiteit. De activiteit is mede mogelijk door een financiële bijdrage van de provincie Drenthe.