Coevorden – Met ingang van 1 oktober is Rinke van de Hoek de nieuwe directeur van De Nieuwe Veste Coevorden. De Nieuwe Veste is onderdeel van Aurelia Onderwijs, dat is ontstaan door de bestuurlijke fusie van De Nieuwe Veste, het Esdal College en RSG Ter Apel. Hij is daarmee de opvolger van Wim Sulimma, die directeur is geworden van het Staring College met vestigingen in Lochem en Borculo.

Rinke van de Hoek (42) koos na een economische opleiding voor het onderwijs en haalde zijn bevoegdheid. Hij begon als docent, hij nam al snel extra taken op zich en werd teamleider. Daarna werkte hij acht jaar op diverse scholen in leidinggevende functies, waarbij hij verantwoordelijk was voor onder meer formatie, begrotingen, strategisch beleid en organisatie-inrichting.

De afgelopen vier jaar werkte Van de Hoek als senior-adviseur bij Penta Rho, een adviesbureau op het gebied van ruimte, huisvesting en organisatieontwikkeling. Hij kijkt uit naar zijn nieuwe functie: “Ik wil weer dichter bij het onderwijs staan en echt betrokken zijn bij leerlingen en medewerkers om samen elke dag het beste eruit te halen en om met een frisse blik verder te bouwen op het fundament dat is gelegd. Het samen doorontwikkelen van een veilig en prettig leef- en leerklimaat op De Nieuwe Veste en toewerken naar een prachtig nieuw schoolgebouw om dit te versterken is het doel. Zo kunnen we met nog meer trots laten zien dat we in Coevorden ongelooflijk veel te bieden hebben.”