Coevorden – De Ridderdag in het centrum van Coevorden van vandaag, woensdag 21 augustus, is een groot succes. De activiteiten spraken jong en oud aan.

De start in de ochtend ging gepaard met een historische parade vanaf de Weeshuisweide door de winkelstraten. Er was een doorlopend kinderprogramma.

In het kampement op de Weeshuisweide vermaakten Johannes de Nar, Jannes de Goochelaar, Bastiaan de Verhalenverteller en muziekgezelschap Datura de bezoekers. Daar konden kinderen zich verkleden als ridders en jonkvrouwen. Er worden kniepertjes gebakken en er is gezorgd voor koffie.

Op de Markt vonden workshops zwaardvechten plaats. Klokslag drie uur gingen de ridders en hun vrouwen naar de Markt om hun strijdkunsten te tonen. Hierbij werd uitleg gegeven over de historie van het harnas en de constructie ervan.

Op de Weeshuisweide praatten medewerkers van het binnenstadsprogramma ‘Bouwen aan Historie’ bezoekers bij over de stand van zaken van het programma. Bouwen aan historie is een samenwerking tussen Centrummanagement, gemeente en Domesta, waarbij vele ondernemers, organisaties en inwoners betrokken zijn.

De binnenstad van Coevorden is voorzien van fraaie vlaggen, die zorgen voor een fleurig straatbeeld en de aandacht vestigen op de rijke historie van Coevorden.