Regio – De afdeling LTO Coevorden/Emmen-West hield vorig jaar de eerste editie van de Boerenfietstocht. Dat was zo’n succes, dat deze fietstocht opnieuw wordt gehouden op dinsdag 2 en 16 augustus. Er worden diverse bedrijven bezocht, die geopend zijn van 10.00 tot 16.00 uur.

De deelnemende bedrijven zijn: Meppelink, mechanisatie, loon- en grondwerken De Lichtenburg 2, Dalerveen; Elzing Geitenhouderij, Oldenhuis Gratamaweg 2B, Schoonebeek; Jansink Melkveebedrijf, Weijerswold 35A, Schoonebeek; Bosch Kalverhouderij, Ballast 34, Coevorden; Dierenartsenpraktijk Zuidoost-Drenthe, Looweg 84, Coevorden.

Starten kan bij de deelnemende bedrijven met uitzondering van de dierenartsenpraktijk. De route voert rond en door Dalen, Schoonebeek en Coevorden. De routes worden aangeduid bij borden, bovendien is er een routeboekje met achtergrondinformatie verkrijgbaar bij de bedrijven. Onderweg komen de fietsers door het Van Heutszpark, langs theetuin Timboektoe, de Daoler Tuun en langs diverse horecabedrijven.

“Boeren en tuinders vinden het belangrijk om het positieve verhaal van de agrarische sector te vertellen en te laten zien aan burgers. We werken dagelijks met hart en ziel om mooie voedselproducten te leveren aan consumenten in Nederland en ver daar buiten. Met deze zomeractie, een initiatief van LTO Noord, laten we zien hoe mooi de agrarische sector is en wat we voor de maatschappij betekenen”, aldus de afdeling van LTO.