Coevorden – Van zaterdag 5 tot en met zondag 13 oktober wordt de jaarlijkse Regenboogweek in Coevorden gehouden. Tijdens de Regenboogweek vraagt het Diversiteitsplatform Coevorden aandacht voor de acceptatie en zichtbaarheid van seksuele diversiteit. “Je kunt en je mag jezelf zijn. Dat is in onze maatschappij niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het Diversiteitsplatform Coevorden heeft in samenwerking met diverse partners weer een programma opgezet.

Op zondag 6 oktober is Lale Gül in de synagoge in Coevorden. De bijeenkomst is inmiddels uitverkocht. Er is een interview en een gesprek met Lale Gül over haar jeugd in een strenggelovig moslimgezin, haar huidige leven met vriendschappen en vrijheid, maar ook bedreigingen en er is geen contact meer met familie. Was dat het allemaal waard?

Ook de Grote Bingoshow in ‘t Oelnbret in Dalen op zaterdag 12 oktober is uitverkocht.

LevensLONG

Ludique is op zondag 13 oktober in Theater Hofpoort met ‘LevensLONG’, een liefdesverhaal en een ode aan het oeuvre van Robert Long. De voorstelling begint om 15.00 uur. Kaarten zijn te koop via de website van Theater Hofpoort.

Vlag uit

Tijdens de Regenboogweek kunnen inwoners en organisaties de regenboogvlag uithangen. De gemeente Coevorden stelt vlaggen beschikbaar voor inwoners en organisaties. Wie graag een regenboogvlag wil hebben, kan mailen naar a.welink@coevorden.nl.

Diversiteitsplatform

Het Diversiteitsplatform werd in 2017 opgericht toen Coevorden Regenbooggemeente werd en bestaat uit leden van raadsfracties, Jongerenraad Coevorden, het COC en maatschappelijke organisaties. Het platform adviseert de gemeente gevraagd en ongevraagd over diversiteit, discriminatie en acceptatie en doet voorstellen voor activiteiten en nemen initiatieven om diversiteit in de gemeente te vieren en zichtbaar te maken. Voor meer informatie: Anneke Welink (gemeente Coevorden), 06-46967301, en Saskia Kluwen (Theater Hofpoort), 06-30929192.