Hollandscheveld/Coevorden – Ondanks dat Raptim op dit moment veel geblesseerde basisspelers heeft, ging de club akkoord om de uitwedstrijd tegen HODO op donderdagavond te spelen. Er werd gespeeld op een prima kunstgrasveld in Hollandscheveld.

Terwijl Raptim nog moest zoeken naar de juiste balans in het elftal ging HODO direct fel van start. Al na twaalf minuten scoorde Jorn Smit en zette hij de thuisploeg op een verdiende voorsprong. Toen ook nog Bram Maes geblesseerd het veld verliet, was het voor Raptim een zware klus. Hij werd vervangen door Sem Schlepers. Aanvallend lukte het Raptim niet om druk te zetten. HODO was in de eerste helft duidelijk de meest aanvallende club.

Na rust werd ook nog aanvaller Stan Meppelink lichtgeblesseerd vervangen. Toch werd Raptim in de tweede helft brutaler en kreeg het nu ook kansen. Raptim had werkelijk pech toen een aanval tot drie keer toe werd ingeschoten, maar ook drie keer van de doellijn werd gehaald. Raptim was nu duidelijk de betere ploeg en HODO moest alle zeilen bijzetten. In de 33ste minuut na rust kwam Raptim gelijk toen Sem Schlepers bij de eerste paal een corner inkopte. Een opluchting voor de vele supporters uit Coevorden. De koek was echter nog niet op, want in de slotminuut was het Thijmen Kootstra die een vrije trap onhoudbaar verzilverde.

Met deze 1-2 overwinning is de eerste periodetitel binnen, reden voor een groot feest bij de blauw-witten.

Verslag: Jan Ambergen; foto’s: Patrick de Groot