Coevorden – Voetbalvereniging Raptim bestond op 15 maart van dit jaar maar liefst negentig jaar. Dit heuglijke feit wordt gevierd van 24 tot en met 26 juni. De jubileumcommissie heeft hiervoor gekozen gezien de kans op mooi weer en het feit, dat het voetbalseizoen dan is afgelopen. Deze commissie bestaat uit René Horsman, Rick Bosman en Patrick Schipper (zie foto v.l.n.r.).

Zij vertellen over het programma. “Op vrijdagavond zijn er voor de oudste jeugd een quizavond en een speurtocht in de feesttent, waar de binnenactiviteiten plaatsvinden. Op zaterdag zijn er de hele dag voetbalactiviteiten voor de jeugd tot en met 15 jaar.” De jubileumcommissie is er trots op, dat zij freestyler Bjorn Boes voor die dag hebben geboekt.

Zaterdagmiddag wordt een jubileumwedstrijd gespeeld tussen de ‘Raptim Legends’ en de huidige eerste selectie. ‘s Avonds is er een grote feestavond met de band The Night Flight uit Noord-Brabant.

Op zondag is de afsluiting van het jubileumweekend met een brunch en muziek van De Esperando’s.

Acties en donaties

Rick Bosman: “Van het bestuur kreeg de jubileumcommissie een budget, maar dat was niet toereikend. We hebben daarom afgelopen jaar diverse acties gehouden als een sponsorloop en verkoop van bijvoorbeeld jubileumsjaals. Verder is de Raptimkraker verkocht.” Dit brood met rozijnen, suikernibs en noten, gebakken door Bakkerij Kalkdijk, ging grif van de hand voor de paasdagen.

Raptim Club Support heeft een donatie gedaan, speciaal voor de voetbalactiviteiten op zaterdag. Raptim Club Support is een onafhankelijk orgaan dat ondersteuning biedt aan de club en heeft zowel bedrijven als particulieren als lid.

Historie

In het begin werd gevoetbald op een terrein in de Ballast en later op De Pampert. In de beginjaren tachtig kwam er geld van de gemeente voor een eigen accommodatie. Die kwam er en zo is Raptim sinds 1986 op sportpark Klinkenvlier gevestigd. Meer over de historie is hier te lezen. Inmiddels is Raptim de grootste vereniging van de gemeente met ruim zevenhonderd leden.

DNA

De drie leden van de jubileumcommissie omschrijven Raptim als “een echte familieclub. Er is grote saamhorigheid, dat zit in het DNA van de club. Samen zijn wij Raptim.”

Hulp CSVC

Tijdens de feestavond op zaterdag krijgt Raptim hulp van leden van CSVC om ook alle vrijwilligers van Raptim volop te laten genieten. “Een goede buur is beter dan een verre vriend. En: CSVC wil er niets voor hebben. Wel met de voorwaarde dat wij hen ook helpen als dit zich voordoet.” Raptim is CSVC dankbaar en zal omgekeerd ook graag de helpende hand bieden.