Zweeloo – Tijdens Sweelpop op vrijdag 19 augustus werkt het Noordpool Orkest samen met een aantal bekende artiesten. Aan dit lijstje worden nog een aantal namen toegevoegd. Naast Douwe Bob, Hannah Mae en Dilana Smith speelt het Noordpool Orkest ook samen met Jack & the Weatherman, Jim van der Zee en Christy Boer.

Het Noordpool Orkest opent het festival. Dit orkest bestaat uit 42 ongetemde professionele musici die alles spelen behalve klassiek. Het orkest speelde op festivals als Pinkpop en met vele grote (internationale) artiesten. Sweelpop pakt dit jaar extra uit vanwege het veertigjarig bestaan.

Berry Krikken en Sebastiaan Weerman zijn samen beter bekend als Jack & the Weatherman. Ze zingen een mix van pop, volk, reggae en hiphop. Met hun positieve teksten willen ze de mooiste dingen in het leven benadrukken.

Jim van der Zee, de grote winnaar van The Voice of Holland 2018, komt naar Zweeloo. Hij bracht tijdens de deelname zijn eerst plaat uit ‘Where I come from’, een eerbetoon aan de legendes die hem inspireerde in de muziek.

Christy Boer mag na haar winst bij de Kunstbende samen met het Noordpool Orkest optreden. Kunstbende is een creatief platform voor iedereen van 13 tot en met 18 jaar. De Kunstbende wil graag, dat jongeren alles uit zichzelf halen om te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit kan binnen verschillende categorieën, zoals dans, dj, expo, fashion, film en muziek. Via tutorials en workshops worden bij de jeugd nieuwe vaardigheden aangeleerd. Ook mogen ze kennismaken met een wedstrijdtraject om podiumervaring op te doen. Finalewinnaars mogen hun werk laten zien op een mainstage. Christy pakt deze kans met beide handen aan!

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Sweelpop’22? Dat kan via Instagram, Facebook en de website.

Zie ook:

Sweelpop haalt Antoon en Diggy Dex naar Zweeloo

Sweelpop pakt uit bij veertigjarig bestaan

Ook Dilana komt naar Sweelpop