Coevorden – In het synagoge-museum aan de Kerkstraat zijn momenteel quilts van Marlène Sanders te zien. Rabbijn Shmuel Katz uit Amsterdam legt er op zondag 27 augustus de symboliek in deze quilts uit. De lezing begint om 14.00 uur.

Een voorbeeld is de quilt ‘Menorah’; de zeven takken van de kandelaar vertegenwoordigen de zeven holtes van het gezicht. In de quilt ‘Het ritme van de schepping’ manifesteren zich de zeven scheppingsdagen in al hun niveaus. Elke kleur staat voor één dag. In het doek ‘De spin’ wordt duidelijk gemaakt dat, ook al hebben de mensen een hekel aan spinnen, er een reden is voor alles wat leeft. De symboliek is ook terug te vinden in het gebruik van de kleuren en het materiaal en ook daar gaat rabbijn Katz verder op in. De lezing is een unieke gelegenheid om niet alleen meer te weten te komen over de quilts van Marlène Sanders, maar ook over de Thora.

De entreekosten voor de lezing zijn 5 euro voor vrienden van Stichting Synagoge Coevorden en 7,50 euro voor andere belangstellenden. Dit bedrag is inclusief een kop koffie of thee. Aanmelden is wenselijk, dat kan via secretaris@synagoge-coevorden.nl.

De quilts zijn nog te bekijken tot en met zondag 24 september. Het synagoge-museum is geopend van donderdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Zie ook:

Opening tentoonstelling ‘Quilts van Marlène’ in synagoge