Coevorden – Momenteel wordt gewerkt aan een andere indeling van de raadzaal voor de vergadering van vanavond. Het aantal raadsleden is beperkt en daarnaast zijn alleen mensen op uitnodiging welkom. Tijdens de vergadering wordt de nieuwe wethouder voor BBC2014, Steven Stegen, geïnstalleerd.

Gerichte uitnodigingen

De Gemeentewet stelt dat de raad openbaar moet vergaderen. Aan die regel wordt niet getornd omdat in de gemeente Coevorden alle raadsvergaderingen altijd live te volgen zijn via internet. Vertegenwoordigers van de pers en andere personen wiens aanwezigheid gewenst is worden gericht uitgenodigd. Zodoende wordt het aantal aanwezigen tot een minimum beperkt.

Op sterkte

Burgemeester Bert Bouwmeester: “Het is van belang dat de vergadering doorgaat, omdat de benoeming van de nieuwe wethouder Steven Stegen op de agenda staat. Die willen we niet uitstellen. Juist in de bijzondere situatie waarin we nu zitten is het belangrijk dat het college zo snel mogelijk op sterkte is. Sommige besluiten mogen alleen worden genomen als de raad fysiek aanwezig is. Dat geldt ook voor de benoeming van een wethouder. Vandaar dat de vergadering doorgaat.”

Uiteraard gelden tijdens deze raadsvergadering de algemene maatregelen die iedereen in acht moet nemen.

De raadsvergadering volgen kan via de website van de gemeenteraad.

Foto: Vanavond is de inrichting van de raadzaal heel anders, bovendien is er geen publiek.