Coevorden – In Drenthe worden van 25 november tot en met 24 december gratis douchetimers uitgedeeld aan inwoners. Hiermee wil de provincie inwoners helpen om minder warm water te gebruiken. Door minder warm water te gebruiken, stoten inwoners minder CO2 uit én besparen ze geld op de energierekening. In het voorjaar werd reeds dezelfde actie gehouden.

Er zijn diverse locaties voor het uitdelen van de douchetimers. Het uitdeelteam staat op zaterdag 17 december van 10.00 tot 16.00 uur op de Markt in Coevorden. Het uitdeelteam gaat het gesprek aan met de voorbijgangers om zo het belang van korter douchen uit te leggen.

Douchetimers zijn geheugensteuntjes om te helpen om op tijd de kraan dicht te draaien. Gemiddeld kan een gezin op jaarbasis meer dan 15.000 liter water en 60 m3 gas besparen als zij hun douchetijd verkorten tot 4 minuten. Dit komt neer op ongeveer 90 euro besparing per jaar.

Deze uitdeelactie is onderdeel van de campagne ‘Drenthe op weg naar energieneutraal, Gewoon zo!’, een campagne om Drenten te stimuleren om energie te besparen. Met acties en communicatie bereikt de campagne allerlei doelgroepen: huiseigenaren, huurders, ouders en kinderen. Zo is er een subsidieregeling voor isolatie beschikbaar voor huishoudens met een inkomen rond het sociaal minimum en zijn er eerder tochtstrips en radiatorfolie aan huurders uitgedeeld. Ook geeft Gewoon Zo wekelijks bespaartips via Instagram en Facebook.

Meer informatie staat op www.gewoonzodrenthe.nl/douchetimers-uitdeelactie