Coevorden – Na het vuurwerk en de reünie op vrijdag, de intocht van Sinterklaas en muziek op zaterdag en de Ganzenloop en koopzondag is het maandag 14 november weer tijd voor de jaarlijkse Ganzenmarkt. Al sinds woensdag is de kermis er.

Op de Markt is er van 10.00 tot 13.30 uur de Radio NL drive-inshow met Thomas Berger, Marco Kraats, Marco de Hollander, Tim Schalkx, Robert Pater en Hessel & Ineke. Verder is er de jaarmarkt, die om 9.00 uur begint en draait de kermis die dag.

Dubbelkans

Om 12.00 uur is de laatste trekking van de Dubbelkansactie, waarbij alle bonnen nogmaals in de trommel gaan. Zo maken al degenen, die bonnen inleverden, dubbel kans op het winnen van een prijs. In afwijking van voorgaande jaren is het niet verplicht, dat de winnaars aanwezig zijn. Het is natuurlijk wel mooi als er veel mensen komen!

Finaleshow verkiezingen

Om 13.00 uur vertrekken alle kandidaten vanaf De Fabriek aan de Sint Jansstraat onder begeleiding van een stadsomroeper. Na een rondje door de stad arriveren zij op de Markt. Van 13.30 tot 15.30 uur is de finaleshow van de verkiezingen van de Miss Ganzenhoedster, Mini-Miss Ganzenhoedster en Mini-Mister Ganzenhoeder. Zij presenteerden zich reeds tijdens verkiezingsavonden op maandag 24 oktober (Mini-Missen), 31 oktober (Mini-Misters) en 7 november (Missen).

Uiteraard is er volop feest in de horecabedrijven.

Er worden voortaan geen ganzen meer door de straten gedreven, wel is het de bedoeling dat er ganzen aanwezig zijn. Door de vogelgriep, waardoor een vervoersverbod geldt, is dat dit jaar niet mogelijk.