regio – De laatste tijd blijken katalysatoren weer erg in trek onder dieven, zo meldt Politie Coevorden. Deze worden onder voertuigen vandaan gehaald en doorverkocht vanwege het materiaal waarvan de katalysator is gemaakt.

Om niet gezien te worden zullen katalysatordieven de voorkeur hebben voor onbewaakte, donkere plekken. Parkeerplaatsen met camerabewaking zijn relatief veilig. Als je je auto voor langere tijd moet parkeren, doe dat dan bij voorkeur op een verlichte plaats of op een parkeerplek met camerabewaking.

De politie geeft een aantal tips: parkeer de afgesloten auto op een goed verlichte plek; installeer een CCV-goedgekeurd alarmsysteem met hellingshoekdetectie. Deze bewaakt de auto door middel van detectoren. Op het moment dat er iets verandert aan de auto gaat het alarm af; maak het dieven lastig door de katalysator extra vast te zetten of door een plaat er overheen te lassen of te monteren. Zo kunnen dieven er moeilijk bij en daarnaast werkt het vertragend; graveer het kenteken of het VIN in de katalysator, dit helpt in het kader van opsporing.