Schoonoord – In een bungalow in Schoonoord is vrijdag 3 december het lichaam aangetroffen van een 42-jarige man. De omstandigheden waaronder de man is gevonden, zijn verdacht. De politie heeft de zaak in onderzoek. De politie is op zoek naar een geel busje dat normaliter gebruikt wordt voor de begeleiding van wegtransporten.

Hoewel het slachtoffer is aangetroffen in Schoonoord heeft hij geen vaste woon- of verblijfplaats. Het is bekend, dat de man zich vaak ophield in de omgeving van Rotterdam. De politie vermoedt dat iemand de man na zijn dood nog heeft gezien, maar dit niet bij de politie heeft gemeld. Vanwege deze verdachte omstandigheden heeft de politie een nader onderzoek ingesteld. Zo is er na de vondst van het lichaam forensisch onderzoek gedaan in de bungalow en is er met mogelijke getuigen gesproken.

Gele Mercedes Vito

Uit dit onderzoek is onder andere gebleken dat het slachtoffer gebruik maakte van een gele Mercedes Vito met oranje zwaailampen, een opvallende reflecterende striping en de opschriften ‘Convoi Exceptionnel’ en ‘Schwer-transport’, vergelijkbaar met het busje op de foto onderaan dit bericht. De auto is niet aangetroffen in Schoonoord of directe omgeving.

Omdat dit type busje gewoonlijk gebruikt wordt in de begeleiding van wegtransporten heeft de politie allerlei bedrijven benaderd om te vragen of het slachtoffer bij hen in dienst was. Dit bleek niet het geval. Het vermoeden bestaat dan ook dat het busje niet (meer) voor transportbegeleiding gebruikt werd door het slachtoffer. De politie is op zoek naar het voertuig.

Wie heeft zo’n geel busje zien staan op een locatie waar u deze niet zou verwachten? Of staat een dergelijke auto sinds kort op een plek, waar de auto eerder nooit stond? De politie komt graag in contact met mensen, die informatie kunnen verstrekken.

Wie informatie heeft, kan contact opnemen met de Opsporingstiplijn via 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook kan een tip worden achtergelaten op dit tipformulier.