Coevorden – De plannen voor aanleg van een park in de wijk Ossehaar vallen in goede aarde, zo bleek donderdagavond tijdens de inloopbijeenkomst in de raadzaal.

Er worden nog wel woningen in deze wijk gebouwd, maar vanwege de krimp minder dan aanvankelijk de bedoeling was. In het deel De Velden ontstaat daardoor een grote open ruimte, die wordt benut voor het park.

In 2017 zijn BSV Ossehaar en de gemeente gestart met de voorbereidingen. Bewoners van Ossehaar kozen vorig jaar één van de drie voorgestelde varianten, die verder is uitgewerkt. De gemeente legt het groen en de paden aan. De verdere invulling is aan de BSV. Het onderhoud van het gebied gaat de gemeente in een latere fase samen met de wijk oppakken.

De realisering van het park start na afronding van de woningbouw in dit deel van Ossehaar, vermoedelijk eind 2020. Wie een passende naam weet voor het park kan die mailen naar bouwkavels@coevorden.nl of kon suggesties doen tijdens de inloopbijeenkomst. Na juryberaad krijgt de bedenker van de naam een cadeaubon.

Project bijenstal

Aan de Hartog Zilverbergstraat, nabij de rotonde aan de Europaweg, zijn inmiddels een bijenstal met bloemenweide geplaatst om de biodiversiteit in de wijk te vergroten en de afnemende bijenpopulatie op peil te krijgen. Daarbij kreeg BSV Ossehaar de hulp van lokale imkers. Er zijn inmiddels pompoenen en courgettes en de weide is ingezaaid. Ook zijn informatieborden geplaatst. In dit gebied komt nog een verhalenpad met als thema bloemen, vlinders en bijen. Het is de bedoeling om er activiteiten, scholing en workshops te houden en er komt een ontstressplek. Meer informatie over het Project Bijenstal Ossehaar staat op Facebook.