Gees – Plaatselijk Belang Gees heeft een nieuwe wandelroute gepresenteerd: Beleefroute Historisch Gees. De route van 2,8 kilometer voert langs 29 historische plekken in Gees.

De wandelroute staat beschreven in een wandelboekje, maar ook is de route te downloaden via de app Beleefroutes in de Google Playstore en de Apple AppStore. De wandeling heet Historisch Gees. Het boekje is voor 2 euro te koop bij IJssalon Talenti aan de Dorpsstraat 1, Tourist Info Gees aan de Dorpsstraat 47 en Beelden in Gees aan de Schaapveensweg 16. In het boekje staat een beschrijving van alle 29 plekken en een kaart. De routenummering begint bij IJssalon Talenti. Op het grote parkeerterrein is een aparte parkeerplaats voor wandelaars ingericht. Starten op een andere locatie kan ook.

De wandelroute is gemaakt in opdracht van de Vereniging Plaatselijk Belang Gees. De gemeente Coevorden heeft het project mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Stimuleringsfonds 2017. De route is samengesteld door de werkgroep Wandelapp Historisch Gees. De werkgroep Monumenten van Historische Vereniging Klenckerheugte leverde de kennis aan. Foto’s zijn van Janny Karst en Willem Anninga, het kaartbeeld is van J.W. van Aalst van www.opentopo.nl en Remko van Rijthoven van www.vormzinnig.nl zorgde voor de vormgeving.