Emmen/regio – Petje af Zuidoost-Drenthe sloot het jaar zondagmiddag feestelijk af in het stadion van FC Emmen met een diploma-uitreiking en een rondleiding.

Petje af Zuidoost-Drenthe ontvangt buiten schooltijd nieuwsgierige kinderen in de leeftijd 10 tot 14 jaar. De kinderen ontdekken de wereld, doen nieuwe ervaringen op en komen in contact met diverse werkvelden en inspirerende rolmodellen. Bij Petje af ontdekken kinderen hun talenten, vergroten hun wereld, ontwikkelen vaardigheden en krijgen meer zelfvertrouwen en een breder perspectief voor de toekomst.

In blokken van vier weken maken de kinderen kennis met zeven verschillende beroepen waarbij zij les krijgen van inspirerende gastdocenten, op bedrijfsbezoek gaan en activiteiten doen die gerelateerd zijn aan kunst, cultuur of gezond gedrag. Na elk blok verzorgen zij een presentatie voor hun ouders/verzorgers.

Petje af Zuidoost-Drenthe begon drie jaar geleden in Coevorden, gevolgd door Schoonoord, Emmer-Compascuum en Dalerpeel en sinds kort ook Emmen.

De diverse groepen kinderen en hun begeleiders werden ontvangen in het stadion. De diploma-uitreiking vond plaats op de middenstip onder het toeziend oog van FC Emmen-mascotte Sibi. De kinderen vonden het natuurlijk prachtig! Paul Rasink, locatiemanager van Petje af Zuidoost-Drenthe bedankte alle coaches, gastdocenten, andere vrijwilligers en het bestuur voor hun bijdragen aan een succesvol jaar. Coach Merthe Kuipers werd nog extra in het zonnetje gezet, omdat zij met goed gevolg haar stage afrondde.