Sleen – Peter Middendorp komt donderdag 18 april naar de bibliotheek aan de Westrupstraat in Sleen voor een interessante lezing. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot circa 21.30 uur.

Middendorp, geboren in Emmen, is sinds 2012 columnist bij de Volkskrant en heeft diverse romans uitgegeven waaronder in 2014 ‘Vertrouwd voordelig’, een veelbesproken roman over zijn jeugd in de Blokkerwinkel van zijn ouders aan de Noorderstraat in Emmen. Daarna bracht hij onder andere ‘De dood en de gladiolen’ (2019) en ‘Neven’ (2022) uit.

‘Jij bent van mij’ uit 2018 is gebaseerd op de moord op Marianne Vaatstra, waarvoor Middendorp de rechtszittingen volgde. Zijn laatste boek is ‘De kant van Ada’. Dat gaat over de echtgenote van de moordenaar en haar ervaringen. Middendorp heeft daarvoor eigen personages ingezet.

Productiehuis Mevrouw Ogterop maakte er een theaterbewerking van en er volgde een reeks voorstellingen, onder andere in Coevorden, die tot begin april duurden.

Middendorp neemt het publiek mee door zijn oeuvre en ook door zijn levensverhaal. Daarnaast laat hij zijn licht schijnen op diverse actuele situaties in de wereld, zoals hij in zijn columns ook doet. Uiteraard is er ruimte om vragen te stellen.

De entreekosten zijn voor bibliotheekleden 5 euro p.p., andere belangstellenden betalen 7,50 euro.

Foto: Keke Keukelaar