Coevorden – Perron III eten en drinken draait inmiddels een paar weken en na deze proefperiode was vanmiddag de officiële opening van het nieuwe bedrijf in de voormalige Van Gend en Loosloods aan de Parallelweg. Er werd als openingshandeling een fles champagne ontkurkt.

De genodigden bewonderden het horecabedrijf en er kwam ook nog een bijzondere gast in de vorm van een kerstboom, die door Jan en Lambert werd omarmd.

Tot voor kort was Bakkerscafé De Loods van Ruben Slagter er gevestigd. Jan en Lambert zijn al jaren werkzaam in de horeca. De afgelopen zes jaren waren zij met veel plezier de beheerders van dorpshuis MFC De Binder in Gramsbergen. Zij besloten daarmee te stoppen en te zien wat op hun pad zou komen. De loods aan de Parallelweg kwam al snel in beeld en daarin hebben zij een nieuwe uitdaging gevonden.

Perron III is geopend van 9.30 tot 17.00 uur, behalve op maandag en dinsdag, voor bijvoorbeeld een kop koffie, gebak en broodjes. Het is bovendien mogelijk om te reserveren voor een ontbijt, een high tea of feesten en partijen tot 21.00 uur. Dat gaat heel goed, want de eerste reserveringen zijn al binnen.

De naam Perron III verwijst uiteraard naar het nabijgelegen station en ook de menukaart wordt voorzien van namen die een relatie hebben met het spoor. Het interieur is veranderd en er is nieuw meubilair gekomen. Er is ruimte voor maximaal zestig gasten. Jan voorzag het interieur van een muurschildering van de voormalige Van Gend en Loosloods en ontwierp het logo. Allerlei foto’s en accessoires in het horecabedrijf verwijzen naar de historie van het gebouw en het station. Aan de zijde van het station is een fraai terras dat uitkijkt op het mooi aangelegde plein richting station.