Dalen – Vol enthousiasme vertellen Jory Bosch en Marco ten Hoor, twee leden van het organisatieteam, over hun Pearl Village Festival. De zevende editie vindt plaats op een terrein aan de Dalerveensestraat op loopafstand van het treinstation. “De looproute wordt aangegeven met prikkabels”, vertelt Marco. Ook voor andere bezoekers wordt de weg naar het festivalterrein aangehouden.

Het festival wordt gehouden op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus (van 17.00 tot 01.00 uur, terrein open vanaf 16.30 uur) en op zondag 25 augustus van 15.00 tot 23.00 uur.

Vernieuwend

Het festival wil elk jaar vernieuwend zijn en dat is ook nu het geval. Zo zijn dit jaar alle foodtrucks en de speciaalbar rondom de Veranda-stage geplaatst. Op deze outdoor stage komen tijdens het weekend twaalf bands optreden. De chill & food area wordt flink uitgebreid. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. De speciaalbar was vorig jaar een groot succes. Bezoeker kunnen er genieten van cocktails, speciaalbieren en Rock ‘n Rollewijnen.

De Mainstage (indoor) is de allergrootste die Pearl Village tot nu toe heeft gehad met een hoogte van maar liefst 13 meter. Voor de vernieuwde Knapschuur komen dit jaar maar liefst zestien grote containers! Voor het eerst staat ook achter het podium een grote muur van containers, waar je grote vlammenwerpers zult bewonderen.

Voor alle leeftijden

Jory benadrukt dat het festival voor alle leeftijden is. “Pearl Village wordt vaak geassocieerd met de jeugd, maar we hebben zoveel meer: van jazz en blues tot rock-n-roll. Er zijn diverse tributebands, we willen mensen van alle leeftijden bereiken. Dat geldt niet alleen voor de bezoekers, maar ook de mensen achter de bar zijn van alle leeftijden.” Er zijn bovendien heel wat vrijwilligers die zowel op Weijdepop hebben gestaan als actief zijn bij Pearl Village. “De activiteiten worden breed gedragen, mensen nemen er soms zelf een week vrij voor.”

Marco bezocht diverse festivals zoals Graspop en Dauwpop om ideeën op te doen. Dat heeft geleid tot verrassende optredens.

Line-up

De line-up bestaat onder meer uit Jannes, Smeltkroes, PV Soundsystem, Bad Tyre, Skunk (Doe Maar Tributeband), Lenny Krevitz Tributeband, Anna Rocks x The Addict, Cold Confusion, Crypsis, Dark Pro, Xundrop, DJ Evander, PPM Band, The New Now, Old Rocks, Gimme Shelter (tributeband Rolling Stones), De Jongens van Dick, De Directeuren, Boer Harm, B-Front, Tim Klaver, Cave Canem, Van Tastik, Danilo Wattez, Harm Spang, Davey van der Sluis, Joris & Frank-E, Jans & Pimbo.

De complete line-up op de drie stages (Mainstage – indoor), De Veranda en De Knapschuur is onderaan dit bericht te bekijken.

Zondag familiedag

Op zondag is het een waar familiefeest met veel muziek en kinderactiviteiten. Jory en Marco sommen op, elkaar aanvullend: “We hebben activiteiten als schminken, bungeerun, spijkerbroekhagen, bibberspiraal, er is een ballonkunstenaar en Maya de Bij komt langs. Verder zijn er suikerspinnen en gratis limonade.” Alle activiteiten zijn onder begeleiding, zodat de ouders hun eigen gang kunnen gaan op het festivalterrein.

Theatershow

Als klap op de vuurpijl is er een theatershow, Magie de Paris, voor alle leeftijden die driemaal wordt uitgevoerd. Daarbij is een 6 meter hoge Eifeltoren te zien. “Daarvoor hebben we een mooie bijdrage van Ons Dalen gekregen”, laten de mannen weten.

Organisatie

Naast de initiatiefnemers Jory Bosch en Frank Egberink bestaat de organisatie uit Marco ten Hoor, Nordin Smits, Mathijs Snijder, Roy Renkema. Niels Nijkamp maakte de 3D-tekening voor de inrichting van het terrein en Gertjan Keen doet wederom de techniek. De host in De Knapschuur is alle drie dagen MC Da Syndrome (Wouter Koops).

Anthem

Crypsis (ook aanwezig op het Pearl Village Festival) maakte ditmaal het anthem, een soort lijflied. “Dat komt”, aldus Jory, “rond 22 augustus op Spotify, iTunes en YouTube. Het wordt een echt eigen lied met als titel ‘The Realest’.

Klusteam

Een klusteam is al weken bezig voor de inrichting van het terrein in de vorm van kunstobjecten, versieringen, vlaggen en spandoeken. Op het terrein komt ook een grote bal, die staat voor parel.

Kaarten vrijdag en zaterdag

Kaarten voor vrijdag en zaterdag zijn te bestellen via deze link. De kosten zijn per avond 17,50 euro, exclusief administratiekosten van 1,15 euro. Een combiticket kost 30 euro, ook exclusief 1,15 euro De entree op zondag is geheel gratis.

Voor meer informatie: bekijk de website, de Facebookpagina, Instagram en YouTube.