Coevorden/regio – Waterschap Vechtstromen en de gemeente Coevorden hebben vandaag het beheer van een aantal wateren en bruggen geruild. Wethouder Jeroen Huizing en Hans van Agteren, lid van het dagelijks bestuur van het waterschap, ondertekenden heel toepasselijk de overdracht op het water bij de George Vancouverbrug. Diederik Veldman was de stuurman van het bootje.

Tot vandaag betaalde de gemeente voor het beheren, onderhouden en in eigendom hebben van oppervlaktewater, zoals grachten en sloten in zowel de stad als dorpen als Dalen, Geesbrug en Zweeloo. Het waterschap had zeven bruggen in beheer, onderhoud en eigendom.

Dat was niet erg logisch, omdat het waterschap zorgplicht heeft voor al het oppervlaktewater en de gemeente zorgt voor de meeste wegen en bruggen is dit tot stand gekomen.

Frits Huttenhuis en Jarno Koelen waren betrokken bij de totstandkoming. Zij vertellen, elkaar aanvullend: “In 2018 hebben we een intentieovereenkomst getekend. De overdracht moest met gesloten beurzen plaatsvinden. We hebben daarom de tijd genomen om de staat van onderhoud van de bruggen te bekijken, die bleken van goede goede kwaliteit.”