Zweeloo – Sportpark ‘t Alterbarg in Zweeloo stond vrijdagavond in het teken van Sweelpop, de 42ste editie alweer. Het muziekfestival trok in totaal rond 1200 bezoekers en daarmee is de organisatie dik tevreden.

Sweelpop opende met een optreden van de winnaar van The Battle. Tijdens deze eerder gehouden competitie namen lokale bands het tegen elkaar op. De Drentse band Moonlighter kwam als winnaar uit de bus.

De avond begon vrij rustig qua bezoekersaantal, maar toch stonden de echte liefhebbers van rootsy rhythm & blues en soul al vroeg te genieten van MELL VF. Toen de Friese band De Kast, onder andere bekend van liedjes als In Nije Dei en Woorden Zonder Woorden, het Zwaagstra-hoofdpodium betrad, was het festivalterrein goed gevuld. Het optreden van De Kast viel, net als tijdens hun Sweelpop-debuut in 1997, goed in de smaak bij de bezoekers. Verder verschenen onder meer de bands PROOST en Party Animals op de bühne. De avond werd feestelijk afgesloten met een pittig optreden van de Beatcrooks.

Met ongeveer 1200 muziekliefhebbers nadert Sweelpop geen recordaantal bezoekers. Toch kijkt de organisatie tevreden terug. Dit jaar wilde de organisatie zich vooral focussen op bezoekers uit de eigen gemeente en niet op het behalen van een record. Sweelpop was oorspronkelijk een festival voor en door dorpsbewoners en het bestuur vindt het belangrijk om dit dorpse en huiselijke karakter niet verloren te laten gaan. Daarom kan daarom, mede dankzij de sponsoren, bezoekers en hulp van de trouwe vrijwilligers, teruggekeken worden op een geslaagde editie van Sweelpop.

Foto: © Djuulerdmedia, www.djuulerdmedia.nl