Coevorden – Maatschappelijk Welzijn Coevorden en woningcorporatie Domesta kondigen met trots aan dat er binnenkort een ontmoetingshuis wordt geopend in de Oranjewijk in Coevorden. Daarvoor stelt Domesta voor twee jaar een huis beschikbaar.

Het betreft een pilot. Beide organisaties willen onderzoeken of de bewoners die wonen in en rondom de Oranjewijk behoefte hebben om elkaar wat vaker te ontmoeten. Belangstellenden kunnen er vrijblijvend binnenlopen voor gezelligheid, een kop koffie, een gesprek en advies.

De komende tijd wordt de woning in nauwe samenwerking met de buurtbewoners ingericht en wordt bedacht welke activiteiten er kunnen plaatsvinden. De Anne Buursema Foundation heeft een mooi bedrag gedoneerd om het Ontmoetingshuis gezellig in te richten.

Bewonersoverleg

Op dinsdag 27 augustus vanaf 18.30 uur wordt een bewonersoverleg georganiseerd voor de inwoners van de Oranjewijk en omgeving. Hier kunnen ideeën worden besproken. De avond wordt gehouden in het Jeu de Boulesgebouw aan de Nordhornerstraat 25.

Hoewel de exacte openingsdatum nog niet bekend is, streven Maatschappelijk Welzijn Coevorden en Domesta ernaar om het Ontmoetingshuis te openen rondom de Nationale Burendag in september.