Coevorden – De bedragen, die met de horecaveiling zijn opgebracht, werden zaterdagmiddag uitgedeeld aan enkele horecaondernemers. De overige horecabedrijven, die meededen krijgen het bedrag van elk 1250 euro nog overhandigd.

Albert Lubbelinkhof startte een crowdfundingactie en het idee voor een horecaveiling ontstond. Albert kreeg daarbij meteen de medewerking Raimond Rolleman en andere enthousiastelingen.
De horecaveiling vond plaats op woensdagavond 23 december. De veiling van ruim 120 kavels bracht zo’n 6.000 euro op. Tot grote verrassing van Albert en Raimond belde een anonieme gulle gever, die het bedrag verdubbelde tot 12.045 euro. “Een kippenvelmoment”, aldus Albert en Raimond.

Er deden dertien horecabedrijven mee, die kavels beschikbaar stelden. Een van deze bedrijven, ’t Oelnbret in Dalen, zag af van de opbrengst om zo hun collega’s te steunen. De deelnemende horecabedrijven waren Wielens in Noord-Sleen, De Stieltjeshoeve/Herberg De Gulle Waerd in Stieltjeskanaal, De Baander in Dalen, De Schalm in Steenwijksmoer en in Coevorden Casa Delicias, Ons Café, De Ganzenhoedster, Marktzicht, De Huuskamer, Stadscafé Vancouver, Oale Jan en Lootuinen.

Er is nog een bedrag van 500 euro, waarvoor Albert en Raimond inmiddels een bestemming hebben gevonden. Dat blijft nog even een verrassing, want de twee organisaties weten nog van niets.

Anonieme gever verdubbelt opbrengst horecaveiling!

Kavels voor actie horeca komen gestaag online