Coevorden/regio – Groeiende bedrijvigheid en uitbreiding van het aantal banen. Dat is wat de provincie Drenthe en de gemeenten Coevorden, Hoogeveen en Emmen graag willen om de regio economisch te versterken.

Bedrijvenregeling is geopend

Daarom ondersteunen zij ondernemers die aan deze ambities een bijdrage leveren. Zij doen dit samen met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat via de Bedrijvenregeling Dutch TechZone 2020. De regeling is gisteren, maandag 20 juli, geopend.

De regeling is bedoeld voor zowel mkb’ers als grote ondernemingen die zich nieuw komen vestigen en voor mkb’ers die willen uitbreiden in Drenthe.

Investeringen

Ondernemers die zich nieuw komen vestigen in de gemeenten Coevorden, Hoogeveen en Emmen kunnen met deze regeling subsidie aanvragen voor hun investeringsproject. Dit moet een bijdrage leveren aan de economische versterking, werkgelegenheid, verduurzaming en/of innovatie in de regio.

Gevestigde mkb’ers kunnen subsidie aanvragen voor de uitvoering van projecten die zijn gericht op uitbreiding, het aanbrengen van diversiteit of fundamentele wijzigingen van bedrijfsactiviteiten in de drie gemeenten. Voor investeringen kunnen kleine ondernemingen maximaal 30 procent van het investeringsbedrag tot een maximum van 500.000 euro gesubsidieerd krijgen, middelgrote ondernemingen 20 procent tot maximaal 500.000 euro en grote ondernemingen 10 procent tot maximaal 400.000 euro.

Op=op

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert de regeling uit. Voor de Bedrijvenregeling Dutch TechZone 2020 is in totaal 4 miljoen voor mkb’ers en 800.000 euro voor grote ondernemingen in Drenthe beschikbaar. Het budget wordt verdeeld op volgorde van ontvangst van een volledige aanvraag. Snel indienen van de aanvraag is belangrijk, want op=op. Aanvragen kan vanaf 20 juli 2020 om 9.00 uur ’s ochtends en is (in theorie) mogelijk tot en met 31 december 2020.

Meer informatie

Alle informatie over deze regeling staat op de website van Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Wie vragen heeft, kan contact opnemen met het SNN via 050-5224915 of bedrijvenregelingen@snn.nl.