Regio – De burgemeesters in Drenthe gaven onlangs het startsein voor Oktober Kindermaand.

In oktober mogen kinderen in de basisschoolleeftijd gratis naar musea, theater en andere culturele instellingen. Het project Oktober Kindermaand stimuleert de kinderen om samen met hun ouders culturele organisaties in Drenthe te bezoeken en daar deel te nemen aan allerlei creatieve activiteiten.

Het evenement Oktober Kindermaand is een traditie in Drenthe en wordt georganiseerd door Stichting Kunst & Cultuur. Het bestaat nu twintig jaar en dat wordt gevierd met een extra boekje, waarin de kinderen worden gewezen op de bijzondere, exclusieve cultuur die er in Drenthe te vinden is. Op alle scholen waar de burgemeesters komen wordt een welkom voorbereid. Soms is dat een lied, soms een dans en soms een erehaag. Na een toelichting op het project wordt het spel gespeeld. De winnaar van dit spel mag met de burgemeester en burgemeestersketting op de foto.

Het aantal deelnemende instellingen in Drenthe varieert jaarlijks van 85 tot 120. Het aantal bezoekers in Drenthe ligt jaarlijks tussen de 10.000 en 15.000 kinderen.

Deelnemers in de gemeente Coevorden zijn Bibliotheek Coevorden, Bibliotheek Sleen, het Coevorder Kunstcollectief, Kinder- en Jeugdkoor Kids Sound, Galerie Kunst op Vijf, Museummolen Jan Pol, Openluchtmuseum Ellert & Brammert en Stedelijk Museum Coevorden.

Het complete activiteitenoverzicht is HIER te vinden.