Coevorden – De Coevorder Sportverkiezing van het jaar 2022 vindt plaats op vrijdag 3 februari. Op deze avond in Hof van Coevorden staat de gemeente stil bij het sporttalent en de sportprestaties van het sportjaar 2022. Nomineren van kandidaten kan tot en met maandag 12 december.

Tijdens de Nationale Sportweek in september, maar ook het hele jaar, liet de sport zich van haar beste kant zien. Meer dan zestig sport- en beweegaanbieders openden hun deuren zodat iedereen kon kennismaken met het diverse aanbod.

Categorieën

Voordragen kan in de categorieën sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg. De sporters dienen in de gemeente Coevorden te wonen, voor een team geldt dat de meeste spelers in de gemeente moeten wonen in het jaar van de geleverde prestatie.

Het gaat om prestaties die op lokaal, regionaal of zelfs landelijk niveau in het oog springen. Een sporter kan slechts één keer de prijs van sporttalent van het jaar winnen. De winnaars van deze verkiezing worden automatisch genomineerd voor het Drents Sportgala, dat wordt gehouden op maandag 6 maart 2023 in Meppel.

Breedtesport

“We bieden graag een podium aan sporters die het afgelopen jaar mooie en indrukwekkende sportprestaties hebben geleverd”, aldus wethouder Joop Slomp. “Sporten is gezond, maar ook een belangrijke sociale factor. Daarom blijven we er als gemeente aandacht aan besteden. De sportverkiezing hoort daar onlosmakelijk bij. We hopen dat onze inwoners veel sporters voordragen voor de felbegeerde titels.”

Nomineren kan via deze link op www.actiefincoevorden.nl.

Foto: de winnaars van vorig jaar: motorcoureur Dylan Czarkowski uit Coevorden (talent), Voltigeteam Zuidenveld 1 uit Sleen (sportteam), voetballer Jesper Bult uit Sleen (vrije categorie), Harry Streutker uit Coevorden voor dressuur twee- en vierspanpaarden (sportman) en zwemster Ismay Lichtendonk uit Coevorden (sportvrouw).