Coevorden – Tijdens de Week van Lezen en Schrijven kunnen bezoekers van Bibliotheek Coevorden kennismaken met het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Bij het IDO kun je terecht met vragen over bijvoorbeeld huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering.

Iedereen met vragen over de overheid kan vanaf maandag 6 september terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Coevorden. Een speciaal opgeleide bibliotheekmedewerker helpt met het vinden van informatie op internet en verwijst door naar de juiste instanties.

Het informatiepunt was al in de bibliotheek aanwezig, maar de openingstijden zijn uitgebreid. De openingstijden zijn maandag tot en met woensdag van 13.00 tot 16.30 uur. Het spreekuur is op donderdag van 18.30 tot 19.30 uur en vrijdag van 11.00 tot 12.00 uur.

Week van Lezen en Schrijven

In Nederland hebben veel mensen moeite met lezen, schrijven of rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Dat heeft veel gevolgen. Een baan vinden, gezond leven en grip hebben op je geldzaken is dan lastiger.

Daarom is er van 6 tot 12 september de Week van Lezen en Schrijven, zodat meer mensen de kans krijgen om te leren lezen en schrijven. Dat is belangrijk, want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen.