Coevorden – De Nieuwe Veste heeft vandaag aan het einde van de ochtend een melding ontvangen, dat een onbekende persoon met een wapen de school zou gaan bezoeken.

De melding is uiterst serieus genomen: er zijn direct veiligheidsmaatregelen getroffen en de politie werd ingeschakeld. Inmiddels heeft de politie op basis van een signalement een persoon opgepakt en voor verhoor in hechtenis genomen. Dat staat in een brief, die de school naar de ouders heeft gestuurd.

“Dankzij de alertheid van de berichtgever, het snelle schakelen van alle medewerkers van De Nieuwe Veste Coevorden en met inzet van de politie is de melding adequaat opgepakt waardoor het veiligheidsrisico snel is weggenomen en de veiligheid van onze leerlingen en medewerkers is geborgd”, aldus de school.

In een reactie laat de school weten, dat enkele leerlingen een signalement hadden gegeven. “Op basis daarvan kon de politie ’s middags iemand aanhouden. Waar weten we niet. Wel zijn we benieuwd naar de uitkomst van het onderzoek: is er een motief en wat is de relatie tot de school?”

Het incident heeft indruk gemaakt op de leerlingen en medewerkers. “Een veilige schoolomgeving is voor ons prioriteit nummer een. Uiteraard gaan we deze melding en de ondernomen acties evalueren. We zullen er alles aan blijven doen om een veilige schoolomgeving te behouden, nu en in de toekomst.”

Politie

De politie heeft twee personen aangehouden in Coevorden, zo meldt de politie op Instagram. “Bij de personen troffen wij een vuurwapen aan. Van allerlei wilde verhalen is niets waar. Er is niet geschoten.”