Coevorden – Scholengemeenschap De Nieuwe Veste houdt vrijdag 20 december de zogeheten C-Day. Op deze jaarlijkse dag zijn er voor de leerlingen vele workshops en activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en sport. De activiteiten zijn in samenwerking met De Kunstbeweging Emmen.

Voor een aantal workshops of sportactiviteiten wordt een bijdrage gevraagd voor het Rudie Zwols Fonds. Dit fonds helpt kinderen die niet aan culturele of sportieve activiteiten kunnen meedoen vanwege de financiële situatie van het gezin. De school heeft een flinke donatie gedaan en hoopt dat ouders dit voorbeeld zullen volgen. Het uitgangspunt van het Rudie Zwols Fonds is, dat alle kinderen in de gemeente Coevorden kunnen meedoen in de maatschappij, met sport, cultuur en school.

De leerling kan kiezen uit meer dan 25 workshops en activiteiten. Voorbeelden zijn hiphop, muziek/popsongs, toneel/theater, sjoelen, freerunning, beatboxen, illustratie/fotografie, technische toepassingen, tafeltennis, volleybal, film en zwemmen in De Huttenheugte.

Het complete overzicht van de workshops staat op de website van De Nieuwe Veste.