Coevorden/Emmen – Harold Habing uit Emmen, geboren en getogen in Coevorden heeft al jarenlang muziek als hobby. Hij heeft zelfs al twintig jaar een gitaar thuis, maar speelt er pas een paar jaar op. De nummers, die hij zelf schrijft, ontstaan met een paar akkoorden. Dan neuriet hij een melodie en zo ontstaat de basis van zijn nummers. Zoals zijn nieuwste nummer ‘Wat ik doe’.

De nummers gaan veelal over zaken die dicht bij hem staan. Enige tijd geleden schreef hij het nummer ‘Mien va’ om in te zenden voor het Drèents Liedtiesfestival. Een nummer dat door het plotselinge overlijden van zijn vader een hele aparte lading kreeg. Het bijzondere is dat de nummers in het Drents zijn. “Inmiddels heb ik al wat meer levenservaring, dus is er genoeg gebeurd om over te schrijven”, aldus Harold. Hij kwalificeert zijn muziek als rock, van heel stevig tot mooie ballads.

Het vorige nummer ‘Mooi kwiet’ is de eerste van een serie nieuwe nummers. Dit nummer werd opgenomen in de JRS-studio in Coevorden. Tim Klaver en Roy van der Sleen hebben een klik met Harold en brengen zijn liedjes muzikaal op een hoger plan. Tim is virtuoos op zowel slagwerk als gitaar en Roy zorgt dat alles goed wordt opgenomen en afgemixt.

“Elke keer als ik naar de studio ga, zijn we een stukje opgeschoten en ik kan niet wachten tot het eindproduct er ligt en het de wereld in gaat”, aldus een enthousiaste Harold. Over enige tijd staat de release van zijn cd-single ‘Wat ik doe’ gepland. Er wordt al nagedacht over een clip en zelfs al over een album.