Zweeloo – Het Zweeler Palet presenteert een nieuwe expositie, die net als de vorige tentoonstelling in het teken staat van Van Gogh. Het thema is ‘De eigenaardigheid van het Drentse landschap’.

Vincent van Gogh verbleef in 1883 enkele maanden in Zuidoost-Drenthe en was onder de indruk van het landschap, hij noemde het “zo eigenaardig en zo vredig…”. Op 1 november maakte hij een dagtocht naar Zweeloo. Daar tekende hij het kerkje, waarin het Zweeler Palet al jaren exposities verzorgt. Bij de nieuwe expositie zijn zowel schilderijen als ruimtelijk werk te bewonderen.

De deelnemende kunstenaars zijn Froukje Dijkstra, keramiek; Jolanda Kieneker, schilderijen; Sikko Mulder, schilderijen; Harry Soepenberg, schilderijen; Wilma Wassing, beelden in hout en keramiek; Ina Zeewuster-Wesseling, beelden in steen.

De officiële opening door Heily Stoel, voorzitter van het Van Gogh Huis Drenthe, is op vrijdag 13 oktober om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Alida Gründmann verzorgt de muzikale omlijsting. De expositie duurt tot en met zondag 12 november en is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.