Coevorden – In galerie Kunst op Vijf aan de Sallandsestraat is zaterdagmiddag een nieuwe expositie geopend. Er is werk te zien van Linda Afke Art en Geke Prins, evenals werk van de leden van het Kunstenaarscollectief Coevorden met als thema ‘Droom’.

Onder grote belangstelling werd de opening verricht door voorzitter Minno de Roo, waarna de vader van Linda Afke zijn dochter vol trots toesprak.

De schilderijen van Linda zijn voornamelijk abstract, daarbij gebruikt ze zelden een kwast! Ze heeft kratten vol met knijpflesjes, gevuld met een dik verfmengsel. Daarnaast kun je in haar studio ook ingrediënten vinden voor textuurpasta. Maar, meestal gebruikt Linda vloeibare verf. Daarvoor heeft ze allerlei recepten en ze gebruikt een gietmedium uit Australië.

Geke Prins uit Roden is al jaren verslingerd aan het werken met klei en vindt daarin veel voldoening. Na het bakken van de werken worden ze ofwel geglazuurd, ofwel in de zogenaamde zaagseloven bewerkt. Zij exposeerde reeds op allerlei locaties in het noorden van het land en ook al eens in Kunst Op Vijf.

De galerie is geopend op donderdag, vrijdag, zaterdag en koopzondagen van 13.00 tot 17.00 uur. De expositie duurt tot vrijdag 5 april en is dus ook te zien tijdens de Open Atelierdagen op zaterdag 9 en zondag 10 maart.