Coevorden – Stedelijk Museum Coevorden kan alleen bestaan dankzij de inzet van een groep vrijwilligers die ervoor zorgt dat bezoekers gastvrij ontvangen worden. Om het team van vrijwilligers te versterken, is het museum op zoek naar enthousiaste mensen die hun steentje willen bijdragen aan het voortbestaan van een bijzonder stukje historie van Coevorden.

Wie affiniteit heeft met kunst en cultuur, erfgoed, archeologie en geschiedenis kan reageren. Er wordt met name gezocht naar gastheren/gastvrouwen voor de receptie in de weekenden.

Vrijwilligers werken circa twee dagen per maand achter de balie van het museum of de receptie van Het Arsenaal. Zij ontvangen gasten, verkopen entreebewijzen en geven informatie over de activiteiten. Er wordt altijd samengewerkt met één of twee andere vrijwilligers. Ook voor de ontvangst van bezoekers in de ArcheoHotspot worden vrijwilligers gezocht, zowel gastheren en -dames als amateurarcheologen. Bij de ArcheoHotspot maken kinderen en volwassenen op interactieve wijze kennis met de archeologie en de geschiedenis van Coevorden. Ook zijn vrijwilligers welkom voor het verzorgen voor rondleidingen in het museum en in het kasteel. Met name de kasteelrondleidingen voor kinderen zijn zeer succesvol.

Voor aanmelding of informatie: bel of mail, 088-0128315, info@museumcoevorden.nl. Wie meer wil weten over het kasteel kan een kijkje nemen op de website www.museumcoevorden.nl.