Coevorden – De komende maanden houden Stedelijk Museum Coevorden en Theater Hofpoort een aantal activiteiten, die uiteraard coronaproof zijn. De activiteiten houden verband met de tentoonstelling ‘Licht uit, spot aan!’ Het museum heeft een speciale activiteitenfolder uitgebracht die op diverse locaties in Coevorden te vinden is. Alle activiteiten vinden plaats in De Fabriek van Theater Hofpoort aan de Sint Jansstraat.

Zangeres Elke Vierveijzer verzorgt op vrijdag 5 februari vanaf 20.15 uur een optreden in De Fabriek van Theater Hofpoort. Kaarten zijn te reserveren via de website van Theater Hofpoort.

Fotograaf Rudi Huisman geeft donderdag 11 februari vanaf 20.00 uur in De Fabriek een lezing over zijn foto’s, waarvan een aantal te zien zijn in het museum. De entree is gratis, wel is aanmelden verplicht. Dat kan tot woensdag 10 februari via info@museumcoevorden.nl. Vermeld daarbij het aantal deelnemende personen.

Op woensdag 24 februari is er vanaf 14.00 uur een kinderworkshop ‘Theatermaskers maken’. De deelname is gratis. Er kunnen maximaal dertig personen meedoen. Per gezin is één volwassene toegestaan. Aanmelden (verplicht) kan tot dinsdag 23 februari via info@museumcoevorden.nl met vermelding van het aantal deelnemers.

Op zondag 28 maart is er vanaf 15.00 uur een finissage, de feestelijke afsluiting van de tentoonstelling ‘Licht uit, spot aan!’ met een muzikaal en verrassingsoptreden. Aanmelden kan tot 25 maart via info@museumcoevorden.nl. Vermeld ook hierbij het aantal deelnemers.

De tentoonstelling ‘Licht uit, spot aan!’ loopt tot en met 28 maart. Reserveren voor een bezoek aan het museum is verplicht en kan via www.museumcoevorden.nl. De activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Drenthe.