Oosterhesselen – Montmartre Oosterhesselen werd dit jaar weer goed bezocht. Niet alleen waren er belangstellenden uit alle windstreken, ook deelnemers aan de Fiets4Daagse waren er te vinden. Op donderdag ging de route vanuit Dalen erlangs, een dag later ging het om de fietsers vanuit Westerbork.

Het succes is echter geen garantie voor de toekomst. Minno de Roo en Beatrix Copier zijn er vanaf het begin bij betrokken en vinden het tijd voor jong bloed in de organisatie. Zij zijn daarom naarstig op zoek naar opvolgers voor het voorzitterschap en de administratie. Komen die er niet, dan zou het wel eens ‘einde oefening’ kunnen zijn. Komend jaar kan Montmartre Oosterhesselen nog worden georganiseerd, maar daarna is dat maar de vraag. “We hopen dat zich mensen aanmelden zodat zij vanaf nu kunnen meedraaien bij de voorbereidingen. We hebben”, vertelt Minno, “een strak draaiboek aan de hand waarvan het evenement wordt georganiseerd. Beatrix houdt zich met name bezig met de aanmeldingen van kunstenaars.”

Montmartre Oosterhesselen draait vooral om beleving. De kunstenaars zijn aan het schilderen en tekenen en gaan in gesprek met belangstellenden.

Al negentien keer zetten Minno en Beatrix zich in voor de organisatie van het evenement, terwijl er achttien edities plaatsvonden. Die ene keer werden wel voorbereidingen getroffen, maar ging het op het laatste moment niet door. De andere betrokkenen bij de organisatie zijn Janny de Roo en Jan Nieborg van café Deen en er zijn zo’n zes vrijwilligers die helpen bij de opbouw en het opruimen.

Financieel

Het evenement hangt ook af van subsidies. “We hebben totaal geen inkomsten”, aldus Minno. “Deelnemende kunstenaars en bezoekers kunnen een vrijwillige bijdrage doen, maar stel je daar niet teveel van voor.” Hij is blij met de bijdrage van Plaatselijk Belang Oosterhesselen en dit jaar kwam er ook een bedrag van de gemeente Coevorden. “We moeten hierna beginnen met fondsenwerving om de zaak ook financieel rond te kunnen breien.”

Hoofdfoto: Minno de Roo aan het werk