Coevorden – Er is zoveel aandacht voor ouderen in de gemeente Coevorden. Er is zelfs een project gestart om mensen met problemen weer meer power te geven en binnenkort start een traject voor een lokaal sport- en preventieakkoord.

Echter, de Stichting Sport en Beweeg is al enige tijd actief, een door de gemeente gestart bewegingsplan. Het doel is om ouderen meer te laten bewegen, van actief tot motorisch beperkt: er  is voor iedere doelgroep een passend beweegaanbod. Bewegen is gezond, leuk en zorgt voor meer (zelf)vertrouwen. Alle deelnemers komen in een groep die bij hen past. Meedoen is voor alle deelnemers meer dan bewegen, het is een uitje en zorgt voor sociale contacten. Na het sporten even samen een kopje koffie drinken en bijkomen van de les is net zo belangrijk.

Wie wil meedoen, is van harte welkom op het uurtje voor ‘oudere jongeren’. Vincent Heeren van Stichting Sport en Beweeg zorgt voor een gevarieerd aanbod. Tijdens elke les wordt aandacht geschonken aan conditie, kracht en lenigheid en aan de allerlei sporten en spelvormen, zoals badminton of andere racketspellen, balsporten en/of bewegen op muziek. De inhoud van de lessen wordt afgestemd op de wensen van de groep.

De sportuurtjes zijn op woensdagochtend in de sportzaal van Brede School SOM aan de Jan van Scorelstraat en woensdagavond in de sportzaal van de Parkschool aan de Poppenharelaan.

De stichting vraagt zich af waarom steeds minder ouderen meedoen aan de activiteiten. “Het is toch geen taak van de gemeente om voor je eigen gezondheid in beweging te blijven?” is de vraag.

Meer informatie staat op de website van Sport en Beweeg en is verkrijgbaar via telefoonnummer 0528-233775 en mail: spieters@sportdrenthe.nl.