Emmen – Michel van Oostrum is met onmiddellijke ingang de nieuwe hoofd scouting van FC Emmen. Hij volgt daarmee Jurjan Mannes op, die technisch manager wordt bij Heracles Almelo. Mannes was tussen 2014 en 2017 actief als speler van onze club, hij speelde in totaal 79 wedstrijden. Begin 2022 keerde hij terug bij de club als hoofd scouting.

Van Oostrum speelde tussen 1990 en 2002, verdeeld over verschillende periodes, in totaal 339 wedstrijden voor FC Emmen en scoorde daarin 196 keer. Daarmee is hij de speler met de meeste wedstrijden én meeste doelpunten voor de club. Eind februari werd voor de hoofdingang van stadion De Oude Meerdijk een eretegel gelegd voor de spits.

Technisch manager Nico Haak: “We willen mensen met het DNA van de club op cruciale posities in de organisatie. Michel heeft een goede kijk op voetbal en mag als hoofd scouting de leiding nemen over het scoutingsteam. De doelstelling is om in de komende seizoenen aantrekkelijke spelers naar De Oude Meerdijk te halen.”

Michel van Oostrum: “Ik ben erg blij dat ik bij FC Emmen aan de slag kan als hoofd scouting, een functie die goed bij me past. Als voetballiefhebber hou ik ervan om wedstrijden te kijken en spelers te beoordelen. Dat is een belangrijke vereiste bij deze functie. Bovendien gaat deze club me nauw aan het hart, dit is de club waar ik thuishoor.”

Alaa Bakir

FC Emmen heeft Alaa Bakir vastgelegd. De Duitse middenvelder heeft zich voor twee seizoenen aan de Drentse club verbonden. Bakir werd op jonge leeftijd door Borussia Dortmund opgepikt en doorliep daar vervolgens de hele jeugdopleiding. Een debuut in het eerste elftal bleef uit, maar hij was een vaste basiskracht bij het tweede elftal in de Regionalliga West. In 2021 verliet hij de geel-zwarten en tekende hij bij MSV Duisburg in de 3. Liga. Na drie seizoenen liep zijn contract bij die club deze zomer af. “Met Alaa halen we een technisch zeer vaardige speler binnen”, aldus technisch manager Nico Haak. “Hij is creatief, heeft een goede dribbel en is sterk in de één-tegen-één. Bovendien kan hij op alle posities voorin uit de voeten.”

Adrian Rogulj

Daarnaast heeft FC Emmen zich versterkt met Adrian Rogulj. De Noors-Kroatische spits komt over van FK Ørn Horten dat uitkomt op het derde niveau van Noorwegen en tekent voor twee seizoenen op De Oude Meerdijk, met een optie voor een derde seizoen. Rogulj speelde tot dusver alleen in Noorwegen bij verschillende clubs. Sinds 2022 stond hij onder contract bij FK Ørn Horten, waar hij in 63 wedstrijden 32 keer scoorde. Technisch manager Nico Haak: “We volgen Adrian al langere tijd en er waren meerdere clubs die hem wilden overnemen. Hij is een lange target man die snel is en veel ambitie heeft. We zijn erg blij dat het gelukt is om hem te strikken.”