Foto: ijsbaan Schoonoord.

Regio – Er wordt nog steeds volop gewerkt aan de ijsbanen. Hieronder staat de laatste stand van zaken. Er gelden coronamaatregelen. Klik voor meer informatie daarover op de hieronder genoemde ijsbanen. Aanvullingen zijn welkom via info@coevordernieuws.nl.

Zoals het nu lijkt, gaat de ijsbaan in Steenwijksmoer vrijdagavond open. Er wordt hard gewerkt om de baan toegankelijk te maken.

De baan van IJsvereniging SEO uit Schoonoord ging woensdagmiddag open voor basisschoolleerlingen. De brandweer van Schoonoord heeft gisteravond een laagje water op het ijs gespoten voor verbetering van het ijs. Bij openstelling is de baan alleen toegankelijk voor leden van de vereniging (lid worden kan). De club zorgt voor een aparte aan- en afvoerroute en er is een coronacoördinator aanwezig.

IJsvereniging Nooitgedacht uit Wachtum opent de baan vandaag. De baan is gekeurd en deels geveegd. De in- en uitgang zijn gescheiden, dat staat duidelijk aangegeven. De kantine en het toilet zijn gesloten. De coronaregels moeten ook hier in acht worden genomen. Koffie, thee en chocolademelk zijn te koop aan het loket. Er worden maximaal honderd leden van de vereniging toegelaten. De baan is open van 14.00 tot 20.30 uur.

IJsvereniging De Pandijk in Oosterhesselen gaat vandaag om 13.00 uur open, in eerste instantie voor leden. Kinderen tot 12 jaar vallen onder het lidmaatschap van hun ouders. Als de situatie het toelaat, worden ook niet-leden toegelaten. Ook hier gelden regels. Een coronacoördinator is aanwezig.

IJsclub Hou Streek in Coevorden gaat vandaag om 13.30 uur open. Alleen donateurs hebben toegang. Zij dienen zich aan de regels te houden. De kantine blijft dicht, wel is er loketuitgifte. Er kan alleen met contant geld worden betaald.

Ook op de baan van IJsvereniging Goringbosch in Gees kan inmiddels worden geschaatst.

IJsvereniging Voorwaarts in Sleen kreeg dinsdagavond hulp van de brandweer. Dat heeft resultaat gehad. De baan is vandaag geopend van 13.00 tot 20.00 uur. Alleen leden hebben toegang, neem dus de lidmaatschapskaart mee. De kantine en toiletgroep zijn gesloten.

IJsvereniging Geesbrug e.o. heeft er ook alles aan gedaan om de baan te openen. Vandaag kunnen schaatsers er terecht van 9.30 tot 12.00 uur, 13.00 tot 17.00 uur en 18.00 tot 20.30 uur.

IJsvereniging Wintervreugd Aalden meldt ook, dat de ijsbaan open gaat. De baan is vanaf vanmiddag open, er gelden uiteraard coronamaatregelen.

Vereniging Twientiesveen in Meppen houdt iedereen op de hoogte via de Facebookpagina.

De baan van IJsvereniging Nooitgedacht in Dalerpeel gaat ook open. Er kan vanmiddag worden geschaatst door kinderen, die lid zijn. Dat kan van 14.00 tot 17.00 uur. Volwassen leden kunnen terecht van 18.00 tot 20.00 uur. De kantine is gesloten.

In Dalen wordt na alle perikelen nog gewerkt aan de baan. Via de Facebookpagina IJsbaan Dalen wordt iedereen op de hoogte gehouden.