Coevorden – Voor kinderen tussen de 3 en 18 jaar oud uit de gemeente Coevorden heeft de gemeente een speciaal Kindpakket. Daarmee kun je allerlei leuke dingen doen. Bijvoorbeeld kaartjes kopen voor de bioscoop, paintballen of een attractiepark. Meer informatie over wat er mogelijk is, is hier te vinden.

In de Doe-Mee-Webwinkel kunnen inwoners zien welke mogelijkheden er zijn om te sporten of bijvoorbeeld naar het theater te gaan. Kinderen kiezen wat zij in de zomervakantie willen doen en welke spullen zij voor school nodig hebben. Inmiddels zijn er zo’n zestig aanbieders, die meedoen aan de Doe-Mee-Webwinkel. Zo heeft het Rudie Zwols Fonds een speciaal schoolpakket voor kinderen die straks voor het eerst naar het voortgezet onderwijs gaan. Een aanvraag hiervoor kan via deze link worden gedaan. Meer informatie over de Doe-Mee-Winkel staat op deze pagina. Bellen kan ook: 14 0524, evenals mailen: doemeepas@coevorden.nl.

Inwoners die afhankelijk zijn van een inkomen rond het sociaal minimum kunnen gebruikmaken van de Doe-Mee-Webwinkel. Zij krijgen een budget en kunnen dat via de webwinkel zelf besteden bij aanbieders in de regio Zuidoost-Drenthe. In onderstaand bericht van het Rudie Zwols Fonds wordt meer verteld. De juiste link voor een aanvraag staat hierboven vermeld.