Oosterhesselen – Henk Wielens nam vandaag, na 42 jaar in het onderwijs werkzaam te zijn geweest, afscheid van obs De Woert in Oosterhesselen. Hij maakt gebruik van het prepensioen en gaat genieten van zijn vrije tijd.

Het afscheid vond wat later plaats dan gepland. In eerste instantie was dat voor de zomervakantie, maar juist in zijn groep 4 was er een coronabesmetting.

Lawaaioptocht

De leerlingen van inmiddels groep 5 haalden meester Henk bij zijn woning in Oosterhesselen op tijdens een lawaaioptocht. Hij liep zelf mee met een gepimpte rollator waarbij FC Emmen in het oog sprong. Daar is hij een enorme fan van. Wielens wist, dat hij vanochtend van huis zou worden opgehaald maar wist niet op welke manier. “Dit verwacht je niet, dit is zo ontzettend leuk!”

“Ik wil kinderen gelukkig zien”

Henk Wielens begon 42 jaar geleden op De Woert. “Dat was in klas 2, dat is nu groep 4. Met deze groep ben ik ook geëindigd.” Wielens was tussendoor, van 2003 tot 2010, werkzaam op De Klimop in Gees, maar keerde terug naar zijn ‘basis’.

Van jongs af aan wilde hij graag kinderen verder helpen. “Toen ik 14 of 15 was, trainde ik de Slener voetbaljeugd. Ik vond dat toen al geweldig. Het is het allermooist om de kinderen gelukkig te zien. Je ziet de kinderen in de loop der jaren groeien. Ik geef hen graag een stukje zelfvertrouwen mee, dat heeft mij altijd getrokken.”

Hobby’s

Nu hij meer tijd heeft, richt hij zich op zijn hobby’s en dat zij er nogal wat. “Ik houd van de natuur, ik ben een vogelliefhebber, ik houd van alle sporten en samen met mijn vrouw Janny fiets ik veel. We maken graag stedenreisjes en we genieten van onze vier kleinkinderen.”

Voor meester Henk stond nog een mooi cadeau klaar met daarop de tekst EHBP, dat staat voor Eerste Hulp bij Pensioen. Na de activiteiten met de kinderen konden ouders afscheid nemen van meester Henk.

Sibi

En tot slot? De mascotte van FC Emmen, Sibi, kwam naar de school, die heeft meester Henk de school ‘uitgeveegd’.

Stom

En wat vinden de kinderen ervan dat meester Henk de school heeft verlaten? “Dat is stom en niet leuk.”

Foto’s: Esselien de Groot en basisschool De Woert.