Borger/regio – Bij Hunebedcity in het centrum van Borger wordt zaterdag 9 april het evenement Hunebed Highway Mascotteparade gehouden. Van 11.00 tot 15.00 uur laten mascottes van met name toeristische organisaties op de Hondsrug zich van hun vrolijkste kant zien. Om 15.00 uur start de parade door het dorp.

Zo is het ook de bedoeling, dat de mascottes van parken uit de gemeente Coevorden present zijn. De mascottes en karakters uit het gebied van de Hondsrug zijn onder meer Koos Konijn, Bollo de Beer, figuren van Plopsa (zoals Kabouter Plop), Fonzy, Danny, Oek, D-Clever, de Hunebedbouwers, Leo de Leeuw, Kiddy Holly, Robin Hood en van FC Emmen Sibi.

Het feest is bestemd voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun ouders, maar ook anderen zijn van harte welkom. Er kan volop worden meegezongen en gedanst op de muziek van deze Hondsrugsterren en er is een speurtocht. Er zijn allerlei voordeeltjes te behalen.

Daarnaast kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar zich aanmelden voor de Activity Tour in en om Hunebedcity. Die tour begint om 11.00, 11.30, 12.30 en 13.00 uur. Tijdens deze tour ontmoeten de kinderen allerlei karakters en voeren zij opdrachten uit. Zij sparen daarmee stempels. Een volle stempelkaart geeft recht op een gratis ijsje en de kinderen dingen mee naar de prijzen in de loterij. De trekking van deze loterij is om 15.30 uur. Een stempelkaart kost 2 euro p.p. Reserveren is noodzakelijk, dat kan via horeca@hunebedcity.nl of aan de bar van Hunebedcity.

De organisatie is in handen van Hunebedcity, Drenthe Magazine en de Hunebed Highway Businessclub. Gert Warring presenteert het programma, de muziek wordt verzorgd door dj Stefan. De streekomroep voor Emmen en Coevorden, ZO!34, en RTV Borger-Odoorn zijn aanwezig.