Coevorden – Bert Gerrits is afgelopen dinsdag, 20 augustus, op 79-jarige leeftijd, overleden. Deze markante inwoner van Coevorden zorgde vele malen voor verrassende activiteiten, creatief als hij was. Hij leed al enige jaren aan de Ziekte van Parkinson.

Bert Gerrits richtte in Coevorden een eigen ICT-bedrijf op, Asysco, en liep daarmee voorop in deze branche. De scheepvaart had daarin zijn expliciete belangstelling. Ook Chip Support Nederland behoorde tot zijn activiteiten.

Gerrits richtte in 1991 Havenbelangen Coevorden op. Dat idee werd lacherig ontvangen, maar dat leidde in 1992 wel tot de oprichting van Havenvereniging Coevorden. Hij was jarenlang voorzitter en werd later benoemd tot erelid. Gerrits zette zich op vele fronten in voor de Havenvereniging en was een van de drijvende krachten achter de Historische Havendagen. De scheepvaart was voor hem van dusdanig belang dat hij thuis een scheepsbar had ingericht.

Andere ideeën van zijn hand waren een Ganseierrace en Kasteel in vlammen. Hij richtte Covordiae Univercity op en hield in dit kader diverse Kasteeluurtjes met interessante sprekers. De historie van Coevorden had ook zijn bijzondere belangstelling.

Verder was Bert Gerrits vele jaren lid van Rotaryclub Coevorden en daarin speelde hij ook een belangrijke en creatieve rol.

Dit is slechts een bescheiden weergave van alle activiteiten die Gerrits in de loop der jaren ondernam. Op de rouwkaart staat niet voor niets ‘De herinnering aan een bijzonder mens is geboren’.