Sleen/Emmen – Drs. L.C. (Louwien) Eising uit Sleen is benoemd tot rector van het Carmelcollege in Emmen, zo maakt het college van bestuur van Stichting Carmelcollege Emmen bekend op de website van de school. De benoeming van de 47-jarige schoolleider gaat in per 1 augustus 2020.

Louwien Eising is momenteel locatiedirecteur/teamleider aan de pabo’s Assen en Emmen (en voorheen ook Groningen) van de NHL-Stenden hogeschool. Daar is zij verantwoordelijk voor de kwaliteit van het onderwijs aan ruim tachtig studenten en geeft ze leiding aan circa tachtig medewerkers. Ze heeft ervaring met profileringstrajecten op het gebied van wetenschap en technologie. Ook was ze was betrokken bij projecten omtrent meertaligheid, leesplezier en leesbevordering. Ze is in de jaren negentig afgestudeerd als onderwijskundige aan de Universiteit Leiden en stond jarenlang voor de klas.

Louwien woont samen met haar man en zoon in Sleen. Ze bestempelt zichzelf als een persoon met grote passie voor het onderwijs. “Ik ben daadkrachtig, vrolijk, enthousiast, innovatief, ontwikkelingsgericht en analytisch. Ik ken de regio goed en ga er alles aan doen om het Carmelcollege Emmen verder op de kaart te zetten. Samen met mijn nieuwe collega’s; ik heb er ontzettend veel zin in.”