Coevorden – De Hi5Club, de hardloopgroep voor mensen met een verstandelijke beperking, stopt. Onder leiding van Heleen Coenen en Sylvia Voortman trainde de club iedere woensdagavond in Coevorden.

Heleen Coenen heeft de club tien jaar geleden vanuit een passie en op vrijwillige basis opgericht en het enthousiasme van de lopers is niet onopgemerkt gebleven. Zo deed de club mee aan diverse hardloopwedstrijden in de regio, lieten zij hun prestaties zien tijdens de Special Olympics in Hardenberg en werd de club tijdens het Drentse Sportgala in Hoogeveen uitgeroepen tot de leukste sportclub van Drenthe.

Leeftijd

De meeste lopers zijn vanaf het begin actief bij de club en sommigen zijn op een leeftijd gekomen om uit te kijken naar een activiteit als vervanging voor het hardlopen. Door het coronavirus en de coronamaatregelen kon de laatste anderhalf jaar niet meer worden getraind.

Dankbaar

Heleen Coenen is trots op de inzet en de prestaties van alle deelnemers en dankbaar voor de steun en bijdrage die ze kreeg van allerlei organisaties en enthousiaste mensen. Ze kan terugkijken op een prachtige tijd met veel mooie hoogtepunten.

Foto: een deel van de groep tijdens de Rietplasloop in Emmen in februari 2020.