Coevorden – Jos Smit uit Laar, maar geboren en getogen in Coevorden, begeeft zich buiten zijn comfortzone door mee te doen aan de verkiezing van Mister Senior Netherlands 2021. De 59-jarige Jos heeft inmiddels de finale bereikt.

Acteur

Jos Smit is in het dagelijks leven paramedisch natuurgeneeskundige waarvoor hij zijn praktijk aan de Printer in Coevorden heeft. Daarnaast is hij actief als acteur. Niet onverdienstelijk, want hij kreeg in het verleden al een award voor beste acteur in de film ‘De Tourist’ van Mehdi Zadnane. Hij heeft aan meer dan 150 producties, van film tot commercials en muziekvideo’s, een bijdrage geleverd. De film ‘De Nacht’ beleefde enkele jaren geleden de première in Theater Hofpoort. Eerder deed hij ook wel modellenwerk.

Buiten comfortzone

Jos had al wel eens met een schuin oog naar de verkiezing van Mister Senior Netherlands gekeken, maar het kwam er niet van om zich aan te melden. Mede door de coronacrisis en de daardoor teruglopende acteeractiviteiten besloot Jos zich in te schrijven.

“Ik ben wel gewend aan de camera, maar dit is toch echt buiten mijn comfortzone. Na de aanmelding met de motivatie ging ik naar de casting, waar ik door een jury werd beoordeeld. Er deden mannen in de leeftijd van 35 tot 66 jaar mee. Ik was hartstikke nerveus en op weg naar huis dacht ik ‘Dat wordt ‘m niet’. Toch hebben ze blijkbaar iets in mij gezien”, glimlacht Jos.

“Met negen andere mannen heb dus ik de finale bereikt. Die finale is op zaterdag 11 september in Barendrecht. Het gala is voor publiek, dus je stelt je best kwetsbaar op. Het draait om meer dan een goed uiterlijk, je wordt beoordeeld op allerlei kwaliteiten. Er wordt echt wat van je verwacht.” Jos vertelt, dat er inmiddels zo’n vijf fotoshoots zijn geweest en dat er allerlei workshops zijn over onder andere styling, presentatie en acteren. “Je moet dus echt wel goed voor de dag komen op allerlei fronten. Je wordt daarbij ook beoordeeld op jouw opstelling in de groep.”

Trots op Coevorden

Jos is de enige deelnemer uit dit deel van het land. “De meeste mensen komen uit de Randstad. Sommigen weten niet waar Coevorden ligt. Ik ben er best trots op en ik probeer Coevorden altijd te promoten.”

Steun middenstand

Jos zou het best fijn vinden als er wat ondersteuning uit de middenstand komt om piekfijn voor de dag te komen. “Bé’s Barbershop doet in ieder geval mijn haar. We kunnen wat voor elkaar betekenen, want in ruil voor wat steun kan ik tijdens de finale wat van Coevorden laten zien, ook via de sociale media.”

Goed doel

Elk jaar wordt een goed doel gesteund. “Ditmaal is dat Save the Children”. Op de website van Save the Children staat mijn eigen actiepagina. Mensen kunnen deze site geld doneren.

 

Naast de verkiezing Mister International Netherlands voor mannen boven de 31 is er nog de verkiezing van Mister International Netherlands voor jongere mannen. Meer informatie staat op de website van beide verkiezingen.