Coevorden – ’t Lekkere Lenteloopje, een initiatief van Coevorden Co-Helpers, vindt zondag 18 april plaats. De wandeling zou eerst plaatsvinden op 11 april, maar vanwege het koude weer werd het verplaatst. Wie door het verplaatsen van de loop verhinderd is, wordt verzocht dat te melden.

De vraag was “Hoe krijgen we het thema eenzaamheid onder de aandacht én hoe krijgen we mensen in beweging?’ Dat resulteerde in ’t Lekkere Lenteloopje, waarbij je je vader, moeder, opa en/of oma meeneemt. Je kunt ook met je gezin deelnemen. Wie bij een verzorgingshuis werkt, kan een bewoner meenemen. De route is rolstoelvriendelijk.

’t Lekkere Lenteloopje vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur. Er zijn twee wandelingen: van 2,5 en 5 kilometer. De routes gaan door de stad Coevorden. Onderweg zijn er versnaperingen. De routes, die worden verstrekt bij de start, zijn rolstoelvriendelijk.

Het startpunt is op de Markt en starten kan tussen 10.00 en 15.00 uur, zodat er een spreiding van de deelnemers is.

Stadscafé Vancouver sluit in ieder geval aan bij het initiatief en zorgt voor wat lekkers. Coevorden Co-Helpers willen ondernemers, (sport)verenigingen en vrijwilligers betrekken bij het initiatief. Leuke ideeën zijn welkom. Horecabedrijven kunnen zich net als Stadscafé Vancouver aansluiten door zich te melden via coevordencohelpers@gmail.com of de Facebookpagina. Ook Fleurke Bloemen en Wonen en Home Made Chocolate zorgen voor een verrassing.

De Buurtsportcoaches Gezond Coevorden verlenen medewerking. Omdat er veel gezinnen met kinderen meedoen, zullen zij iets leuks verzinnen voor onderweg voor de jongere wandelaars. Daarnaast helpt serviceclub De Ronde Tafel mee. De gemeente Coevorden was meteen enthousiast over het initiatief van Coevorden Co-Helpers en dacht mee over de richtlijnen en de maatregelen.

Aanmelding

Aanmelding is een vereiste in verband met de geldende maatregelen. Dit kan door een mailtje te sturen naar coevordencohelpers@gmail.com of een privébericht te sturen via de Facebookpagina van Coevorden Co-Helpers. Vermeld hierbij je naam, hoe laat je wilt starten en met hoeveel personen je gaat lopen.

De groep Coevorden Co-Helpers is ontstaan in het begin van de coronacrisis op initiatief van Simone Kempees. Meteen sloten tientallen vrijwilligers zich aan om boodschappen te doen, een praatje te maken of om andere activiteiten te ontplooien. Ook na de coronacrisis blijft de groep actief om eenzaamheid te bestrijden. Er werden al diverse succesvolle acties gehouden, zoals de actie kerstbakjes.